Reiki en reiki-massage


Wat is het

 Reiki is een eeuwenoude Japanse geneeswijze met wortels in Tibet. Letterlijk uit het Japans vertaald betekent het Universele (Rei) Levensenergie (Ki). Deze energie - ook wel Chi of Qi genoemd - is overal om ons heen en ook in ieder van ons aanwezig. Reiki stroomt via de handen van de Reiki-gever naar het lichaam of de aura van de ontvanger. De Reiki-gever fungeert als "kanaal" voor deze Universele Levensenergie.

De methode kwam oorspronkelijk tot ontwikkeling in Tibet, maar werd begin vorige eeuw herontdekt door de japanner Mikaomi Usui. De thans meest verbreide vorm van Reiki is naar hem vernoemd. Recentelijk is Tera-Mai Reiki door Kathleen Milner ontwikkeld. De basis hiervan blijft het oorspronkelijke door Usui herontdekte Reiki, maar dit is uitgebreid met andere vormen van healing zoals magnetiseren.

Wat kan Reiki betekenen

 Reiki versterkt het zelfgenezend vermogen en heling van de ontvanger en werkt daarom ondersteunend bij reguliere fysieke of psychische behandelingen. Tijdens een Reiki-behandeling treedt er ontspanning en reiniging op, waardoor de ontvanger zich na afloop veel beter voelt.

Soms kom je tijdens de behandeling tot inzichten over situaties die spelen in het leven. Reiki kan je in contact brengen met je eigen kern, met de ziel, waardoor je steeds meer thuis komt bij jezelf en groeit in bewustzijn. Het kan ook zijn dat Reiki onderdeel wordt van je eigen ontwikkelingsproces. Maar gewoon lekker ontspannen is natuurlijk ook prima.
Eigenlijk is Reiki voor iedereen goed en heb je er altijd baat bij.

De Reiki-behandeling

Als Reiki nieuw voor je is dan starten we met een korte introductie waarbij we stil staan bij eventuele klachten die je graag wilt laten behandelen. Reiki is echter niet bedoeld als vervanging voor een reguliere medische behandeling.

 Tijdens de Reiki-behandeling legt de Reiki-gever de handen - waaruit  Reiki-energie stroomt - op verschillende plaatsen op of boven het lichaam van de ontvanger. Je voelt je hierbij steeds meer ontspannen en kunt zelfs in slaap vallen. De behandeling wordt gegeven op een massagetafel of in een ligstoel waarbij de kleren worden aangehouden.

Reiki-massage

Reiki is ook heel mooi te combineren met een energetische massage.
Door de massage wordt je aandacht naar binnen gericht en wordt je gevoelig voor wat er op energetisch niveau gebeurd. De Reiki-energie komt dan heel mooi binnen wat een enorme verdieping van de ontspanning oplevert. 

Na afloop is er thee en tijd voor een nagesprek. Belangrijk is om na een behandeling even rustig aan te doen. Indien gewenst wordt Reiki ook aan huis gegeven.

Door de gunstige ligging van onze massagepraktijk in Zutphen zijn wij gemakkelijk bereikbaar vanuit Apeldoorn, Deventer en Brummen.

Stel gerust uw vraag door hier te klikken. 

 

   Massagepraktijk Artibo | Deventerweg 121 | 7203AE Zutphen | T: 06-49847410 | © Chair-man.nl webdesign | sitemap